Spelen met kinderen uit het weeshuis
Door: Gillian
Blijf op de hoogte en volg Gillian
26 April 2009 | Cambodja, Takeo
In het weeshuis wonen ongeveer 50 kinderen met een leeftijd van 7 tot 18 jaar. Er zijn twee andere vrijwilligers, een Deens meisje Rie en een Nieuw Zeelands meisje Cat. Ik kan het erg goed met ze vinden, we hebben het erg gezellig samen! We slapen in een huis iets verderop en elke ochtend en middag gaan we naar het weeshuis en spelen we vooral met de kinderen, verven we muren (we zijn nu bezig met een wereldkaart) en geven we extra (Engelse) les aan de wat oudere kinderen. Als we aankomen en weggaan worden we altijd overspoeld door kinderen die je hand pakken, graag geknuffeld willen worden en je mammy noemen. Want het is eigenlijk vooral de aandacht waar het om gaat. Ook heb ik ze leren schaken, wat nu uitermate populair is. Hoewel het wel nogal lastig is om ze uit te leggen dat je niet wint door de koning te slaan maar door mat te zetten. Dat gaat ze iets te ver. Maar er hebben er een paar zeker talent. Echt leuk om te zien!
Verder relaxen we ook een hoop wanneer we in ons 'eigen' huis zijn. Zo lees ik het ene boek na het andere en kijken we een hoop films. Vanavond gaan we waarschijnlijk naar een concert in het stadje, ben benieuwd of het wat is!
Verder heb ik natuurlijk ook Takeo een beetje verkend. Er komen hier niet zoveel toeristen, dus als blanke vrouw krijg je hier een hoop bekijks. Maar vooral hele positieve, kinderen zwaaien altijd vrolijk en roepen 'hello' naar je en iedereen is zo ontzettend aardig.
Ik vermaak me dus echt uitstekend hier, het is toch best wel fijn om even je plekkie te hebben voor een wat langere periode. En het geeft echt een voldoening om die blije gezichten elke dag te zien! De planning is dat ik hier tot donderdag of vrijdag blijf en daarna reis ik door naar Pnom Penh. En uiteraard zal ik ook nog Ankor Wat bezoeken, dat ligt meer in het noorden dus komt later! En uiteraard bedankt voor al jullie lieve berichtjes, daar geniet ik nog steeds van!!!
26 April 2009 - 11:29
Lois:
Hey Giellie!
Klinkt weer wonderbaarlijk goed moet ik zeggen. Super cute die kindjes, komen de moedergevoelens al naar boven haha ;)?! We hebben nu dus ook een Juf Gillian in de jaarclub ;)?! Ben benieuwd wat voor een avonturen je met de kids allemaal gaat meemaken. Geniet weer he, time flies when you're having fun. Chica tot snel weer, dikke kus xxx. -
26 April 2009 - 11:59
Annemiek O:
hee giel,
wat leuK! hopelijk komen er ook nog wat leuke foto's op van lieve kindjes! fijn om even een vast stekkie te hebben dus..maar strax weer het avontuur in! liefs uit londen! xx -
26 April 2009 - 12:14
Trix De Wit:
Hallo Gilian,
14 dagen op dezelfde plaats. Ik kan me voorstellen dat het even fijn is ! Leuk dat je zo goed met die kinders kunt opschieten.Prachtige fot's
We hebben er weer een kleindochter bij ! Fiene van bijna 8 pond !
Groetjes van Geert en mij. Trix -
26 April 2009 - 12:23
Manon:
Hi Gillian,
je reis klinkt nog steeds erg goed. Ik heb vrijdag bij zim ook foto's gezien, leuk!
groetjes -
26 April 2009 - 17:53
Ine Visschedijk:
Hallo jongste dochter.
Ik lees met plezier je verhalen over het moederen met de kinderen daar. Ik wist altijd wel dat je talenten had op dat gebied. Hoe bevalt de naam mama.... ?/? Hier nog steeds goed weer. Wij zitten elke dag buiten.... Groetjes mam. -
26 April 2009 - 20:40
Nicky:
Lekker dat je allemaal leuke mensen ontmoet en zulke positieve verhalen hebt. Het klinkt heerlijk allemaal. Gaat het afscheid dadelijk moeilijk worden? Ach, je kan altijd nog 'een Madonna-tje doen' en er eentje adopteren ;)
Geef die arme kinderen ook maar knuffels van mij en heel veel plezier! x -
26 April 2009 - 22:12
Nikki En Martine:
Lieve giel,
Wat cool allemaal zeg! Ik ben echt benieuwd naar die kindjes en wat fijn dat je werk kan doen wat zo dankbaar is. We genieten van je verhalen!
KUS
Nikki en Martine -
27 April 2009 - 01:16
Astrid & Dennis:
Gillian, bij jou is het alweer maandag (nieuwe dag, nieuwe avonturen), in NL ligt iedereen op 1 oor en hier in Canada is de zondagavond gek genoeg nog volop in gang. En wow, wat maak je toch veel mee. D&A bewondert je ondernemerskracht en reislust. Daarbovenop entertain je ons ook met je leuke verhalen! Keep up the good work! Liefs D&A -
27 April 2009 - 07:07
Irene:
Hey Giel,
Echt leuk dat je 2 weken die weeskindjes mag vermaken en ze iets kan bijleren! Maar inderdaad ben ik ook wel weer benieuwd naar wat foto's, misschien volgende keer een paar met je kids?! Geniet ervan!
kusje, irene -
27 April 2009 - 13:48
Mariët:
Ey Gillian,
wat een ontzettende leuke verhalen!! Ontzettend leuk om te lezen hoeveel je kan meemaken in toch zon korte tijd. Geniet er nog ff van!!
liefs Mariët -
28 April 2009 - 16:54
Joost En Marije:
Hoi Gillian,
Wat een avonturen allemaal, leuk om te lezen.
Veel plezier nog verder op je reis. Geniet ervan!!!
Groetjes Joost en Marije -
30 April 2009 - 21:53
Jan En Cécile:
Ha die Giel,
Wat leuk voor je dat je het zo naar je zin hebt joh! Fijn ook dat je zoveel voor die kindjes kunt betekenen. Dat moet een goed gevoel geven.
Hebben jullie daar nog iets meegekregen van Koninginnendag (met of zonder extra n) in Apeldoorn? Of zijn jullie daar geheel van de wereld afgesloten?
Nog veel plezier met al je spannende en leuke avonturen!
Veel liefs van Jan en Cécile