Luieren, Kickboksen en Yoga
Door: Gillian
Blijf op de hoogte en volg Gillian
16 Mei 2009 | Thailand, Koh Tao
Want maandag na mn vorige bericht in de nachbus gestapt. Tegen 3 uur midden in de nacht bij de havenplaats Chumporn aangekomen, waar we tot 6 uur onszelf moesten vermaken totdat we opgehaald werden om naar de boot te gaan. Gelukkig wel een beetje kunnen slapen en uiteindelijk om 10 uur aangekomen op het paradijselijke eiland Koh Tao! Daar slaap ik in een bungalowtje enkele meters van het strand vandaan :-) Die middag beetje geslapen en het 'centrum' van Sai Ree beach verkend. Savonds een overheerlijke pizza gegeten (elke dag rijst en noodles wordt je soms ook wel een beetje zat) en wat gedronken met wat Engelse meisjes.
Woensdagochtend weer vroeg opgestaan en met een scooter het eiland een beetje verkend. De hoofdweg was prima te doen, maar alle kleine weggetjes naar de mooie resorts op de afgelegen stranden waren echt verschrikkelijk. Menigmaal met kloppend hart een steil zandpad afgereden. En ik moet zeggen dat ik blij was dat ik heelhuids rond 1 uur weer terug was. Beetje geslapen en op het strand gelegen. Ook een poging gedaan om in de zee te zwemmen, maar mijn enkels en onderbenen zitten echt onder de wondjes die maar niet willen genezen door de hitte en het deed echt te veel pijn. Met pijn in mn hart maar besloten af te zien van een snorkeltoer, baalde ik wel flink van. Later die middag naar een yoga les gegaan. Was erg leuk en ook een Nederlandse vrouw, Natasja, ontmoet waarmee ik nog wat ben wezen drinken na afloop. Zij doet hier Muay Thai training (thais kickbocksen) en nodigde me uit om ook te komen de volgende dag. Ben die avond vroeg naar bed gegaan en heb echt 10 uur geslapen!! Dat is voor mij hier echt enorm lang, en komt heel waarschijnlijk door de yoga :-)
Donderdag heb ik me dus voor het eerst gewaagd aan de kickbokstraining. Was heel erg leuk, ook behoorlijk vermoeiend. Wat een zware sport is dat! Mn wondjes gingen ook allemaal kapot door de trappen. Iedereen keek er toch een beetje bezorgd naar, dus toch maar weer naar de apotheek gegaan waar ik een antibioticakuur, zalf en plijsters heb meegekregen. Moest het toch maar afdekken overdag, dan geneest het misschien niet zo snel maar komt er in ieder geval geen viezigheid in. Die middag weer heerlijk niks gedaan: afwisseling van slapen, lezen en fruitshakejes drinken :-) Om half 7 die avond weer naar de yoga gegaan waar mijn hele lichaam weer flink is uitgerekt. Daarna met Natasja gegeten bij een Indiaas restaurant, echt superlekker, en daarna nog een cocktail gedronken bij een beachbar.
Vrijdagochtend weer kickbokstraining gehad. Nu alles goed bepleisterd en met tape vastgezet in de hoop dat het zou blijven zitten. Weer nieuwe dingen geleerd en was alweer flink kapot. Alweer geslapen daarna :-) en die middag de yoga maar even overgeslagen om mn ruggetje een beetje hersteltijd te geven.. Die avond weer met Natasja gegeten en daarna naar een kickbokswedstrijd gegaan. Was echt een groot spectakel, er gingen er meerdere knock-out.. (niet ernstig verder hoor!) Daarna met een hele groep van het kickboksen wezen feesten tot 4 uur. Was gezellig, wel veel foute dronken Engelsen en toen er een aantal aan het eind van de avond een beetje aggressief werden zijn we maar snel weggegaan.
En vandaag, zaterdag, heb ik lekker uitgeslapen (ik haal echt al die slaap die ik gemist heb in Siem Reap in). Daarna mn tas ingepakt en uitgecheckt. Want vanavond neem ik de nachtboot en daarna de bus naar Krabi. Van daar wil ik naar Railay, een kustplaatsje met allemaal hoge kliffen waar je goed kan klimmen. Ben benieuwd! En over ruim een weekje kom ik alweer thuis.. Daar kijk ik nu toch ook wel echt naar uit!!
16 Mei 2009 - 09:06
Hallo Gillian:
Wat een goed ritme heb je gevonden: aktief en dan weer lekker slapen. Jammer dat je niet kunt snorkelen. Hopenlijk genezen je wonden snel. Veel plezier op het eiland Krabi en doe voorzichtig met klimmen.
Tot kijk....mam -
16 Mei 2009 - 09:11
Marijn:
Ha Giel,
Wondjes op je benen zijn heel irritant, ik kan er over meepraten. Wel leuk die kickbokslessen en joga, wil graag een demonstratie bij thuiskomst!
Succes met pleisters (geen ij), en heel veel plezier nog even.
X Marijn -
17 Mei 2009 - 13:57
Nikki:
Gieltje!!!!
Je bent weer bijna veilig thuis! Ik zit wel steeds vol spanning te wachten of je de foto's al vervangen hebt want ben daar steeds zo benieuwd naar! Maar begin juni zie ik ze. Nog even lekker genieten he? Lekkere fruitshake voor de vitamientjes:).
Doei lieverd!
KUS -
18 Mei 2009 - 09:02
Irene:
Nog maar 7 nachtjes.. Geniet nog even van je vrijheid, want strakjes mag je lekker literatuur lezen en onderzoek doen voor je afstuderen..!! haha..
kusje -
19 Mei 2009 - 09:19
AF:
Gielie!
Zelfs in het verre Thailand, ben jij aan het sporten, het is toch wat :) Gaaf dat je nog gaat klimmen in het echt!
Geniet van je laatste weekje,
dikke kus
20 Mei 2009 - 20:11
Trix:
Hallo Gilian,
Zo'n beetje je laatste bericht denk ik. Je komt volgende week naar huis ! En zo t lezen vind je dat ook wel weer fijn.
Ik hoop dat je wondjes genezen zijn. En kick boksen kan je altijd nog eens van pas komen ! Groetjes Geert en Trix