Alweer de laatste week!
Door: Gillian
Blijf op de hoogte en volg Gillian
24 Mei 2009 | Thailand, Bangkok
Zondagochtend vroeg met de nachtbus aangekomen in Krabi. Vanuit daar met de minibus naar Ao Nang gereden en met de longtailboat naar Hat Ton Sai gebracht. Dat is het backpackersgedeelte van Railay. En wat is het daar mooi!! Echt zeker weten het mooiste strand en omgeving waar ik ben geweest. Rotsen die rechtomhoog boven de zee uitkomen en daarnaast ook nog eens een ontzettend mooi strand. Echt een aanrader vind ik! Die dag niet zoveel uitgevoerd: beetje gelezen, klimcursus geboekt, en stiekem aan huis aan het denken. Maar het werd uiteindelijk ontzettend gezellig nog die avond. Hele relaxte hippie-achtige sfeer en leuke mensen. S avonds werd er weer ergens een gitaar vandaan gehaald en lekker biertjes gedronken tot laat.
Maandag had ik voor de hele dag een klimcursus geboekt. Ik ging al vroeg in de ochtend alleen met een gids (een hele hippe thaise kerel met halflang haar en tattoo's) op pad, naar Railay East bij een rots waar nog meer groepen aan het klimmen waren. Was echt superleuk en dat uitzicht!! Ik klim gewoon echt boven de zee. Na drie keer verschillende routes te hebben geklommen waren mn armpjes helaas nogal verzuurd. Uiteraard iets teveel met mn armen geklommen en er waren ook een aantal plekken met overhang. Dus stelde de gids voor om het hierbij te laten en de volgende dag nog een halve dag te gaan klimmen, wat ik wel een goed plan vond. Die middag even geslapen en weer lekker een boekje gelezen. Daarna weer wat gedronken met een aantal mensen hier waarvan het grootste gedeelte uit Canada komt. En later die avond wat gegeten met een Duits meisje en deze keer maar vroeg naar bed gegaan.
Dinsdag er weer op tijd uitgegaan en nu naar een andere klimrots gegaan. Nu was er ook een Engelsman mee met mij en de gids. Mn armpjes waren weer een beetje uitgerust en heb echt weer heel erg mooi geklommen. Was echt weer superleuk. Ook nu waren drie klims wel voldoende, mn vingers deden nu vooral erg zeer aan het eind. Die rotsen zijn behoorlijk scherp en werden ook steeds heter. Maar moe en voldaan weer terug naar mn bungalowtje. Die middag met een hele groep naar Railay West gelopen, dat is eigenlijk het mooiste strand maar ook veel duurder. Daar wat gelezen en vooral veel gekletst met de anderen op een terrasje. En die avond waren we zeker met 20 man bij een restaurant waar ik heerlijk heb gegeten en een mooie laatste avond heb gehad daar.
Want de volgende dag, woensdag, heb ik mn tas weer ingepakt, uitgecheckt en al bijtijds klaar gaan staan voor de longtailboat om me weer naar Ao Nang te brengen. Want die gaat pas als er genoeg mensen zijn, of je moet gewoon meer betalen. Na ongeveer drie kwartier wachten konden we eindelijk gaan en eenmaal in Ao Nang aangekomen moest ik nog een paar uurtjes wachten voordat de bus naar Bangkok zou vertrekken. Dus maar wat rondgelopen (nooit heengaan: geen mooi strand en vooral resorts en winkels) en een spicy papayasalad gegeten bij een foodstall (lekker!). Iets na 3en werd ik opgehaald en weer in Krabi gewacht op een minibus. Vandaar naar Surat Thani gebracht en na daar ook weer een tijd te hebben gewacht kwam er een mega VIP bus waarmee we naar Bangkok zouden gaan. Was wel prettig dat er wat films werden gedraaid en na een beetje half te hebben geslapen kwamen we donderdagochtend om half 5 aan in Bangkok.
Helaas zat het hostel waar ik heen wilde vol, dus ben ik maar naar een andere gegaan waar ik ook de eerste keer zat. Nog even mn bed ingekropen, maar ik kon niet echt meer slapen. Dus na een douche en een lekker ontbijtje weer op pad gegaan. Dit maal met de boottaxi naar Chinatown. Daar een beetje rondgelopen in de hectische smalle straatjes. Daarna door Silom gelopen en vervolgens naar Siam square. Die laatste 2 wijken zijn eigenlijk heel erg modern, niet erg bijzonder maar ook wel lekker om even een westerse donut te eten :-). Bij Siam square ben ik vervolgens weer naar de bios geweest om Angels and Demons te kijken, heerlijk! Daarna met de bus weer terug en die avond niks bijzonders gedaan.
Vrijdagochtend vroeg opgestaan, want ik moest om 7 uur al klaarstaan voor mijn toer naar Kanchanaburi, ofwel de River Kwai (iemand ooit de film: the bridge over the river kwai gezien?). En ik voelde die dag echt een enorm foute toerist. Het was 2 uur rijden en daarna hadden we precies 20 min om over een begraafplaats voor de slachtoffers van toen te lopen (wat overigens wel indrukwekkend was, echt een heleboel Nederlandse namen). Daarna precies een uur in het museum en konden we daadwerkelijk over de brug lopen (een uur was veels te kort). Toen stond het busje alweer klaar om ons naar een treinstation te brengen waar we vervolgens een treinreis hebben gemaakt over het spoor die de gevangenen in de WOII hebben aangelegd (en waar meer dan 100.000 mensen, ook veel Nederlanders, zijn gestorven). Was wel echt mooi overigens, en uiteraard werden we netjes verteld wanneer we onze fototoestellen erbij moesten pakken voor de mooiste plaatjes, haha. Na de treinreis hebben we ergens geluncht waar ik aan de praat kwam met Lotte, een Nederlands meisje waarmee ik daarna ben opgetrokken. Die middag nog naar een waterval gegaan die wel aardig was, maar vast en zeker een stuk spectaculairder zou zijn geweest in het regenseizoen. En vervolgens was het nog 3 uur tergrijden naar Bangkok. Het was zeker wel makkelijk en leuk om zoveel te zien, maar ik moet zeggen dat je er ook wel erg lui van wordt als alles zo voor je geregeld is (in ieder geval geldt dat voor mij). Die avond met Lotte en twee Noorse meisjes wat gegeten en een cocktail gedronken bij een hee goedkoop tentje op straat.
Zaterdag zijn we met zn vieren met de taxi naar de enorm grote weekendmarkt geweest en heb ik echt schandalig veel geshopt :-) Met zn 4en shoppen was alleen een beetje onmogelijk, dus zin Lotte en ik zelf verder op pad gegaan. Was erg gezellig en nu ook plekken gezien waar ik de vorige keer niet was geweest (voor de die hard lezers die zich het nog kunnen herinneren: op de 3e dag van mijn trip ben ik er ook geweest met een Duits meisje en een Thaise kerel). Uitgeput kwamen we die middag terug en na even gechillt te hebben en mn nageltjes weer heb laten bijwerken hadden we weer afgesproken bij de cocktailbar op straat :-) Weer een leuke avond gehad en later nog een film gekeken bij een guesthouse.
En vandaag, zondag is het alweer de laatste dag! Ik vind het echt zo'n gek idee, wel ook heel veel zin in om naar huis te gaan! Vandaag hou ik nog even een verwendagje. Nog wat laatste dingen shoppen en ga even een grote beautybehandeling doen :-) En vanavond nog wat eten met Lotte en mn tas heeeeeel goed inpakken, want er zijn toch weleen heleboel spullen bijgekomen ;-)
Tot snel allemaal!!!
Marijn:
Goede terugreis en tot snel. Gr. Marijn -
24 Mei 2009 - 17:14
Rita:
Een hele goede terugreis toegewenst en ik zal nog wel wat meer over je reis en foto's zien. -
25 Mei 2009 - 16:23
Mari T A:
Goede reis Giel! En ik wil veeeeeeel van je horen binnekort :)
XMarita -
26 Mei 2009 - 08:02
Stefanie:
Jeeuuj je bent er weer:D xxxx