In de relaxmodus - Reisverslag uit Pai, Thailand van Gillian Visschedijk - WaarBenJij.nu In de relaxmodus - Reisverslag uit Pai, Thailand van Gillian Visschedijk - WaarBenJij.nu

In de relaxmodus

Door: Gillian

Blijf op de hoogte en volg Gillian

31 Maart 2009 | Thailand, Pai

Ja, deze titel is niet voor niks, want ik ben de afgelopen dagen enorm in de relaxmodus gekomen. Heerlijk! Wat is Pai een leuk dorp, ik vermaak me heel goed. Leuke mensen, niet veel doen, lekker eten: wat wil je nog meer? Heel veel spannende avonturen heb ik dus niet meegemaakt, dus zal het dit keer kort houden :-)

Zaterdagavond heb ik me aan mn woord gehouden en lekker biertjes gedronken in een of andere hippe tent (hoewel alles hier open-air is). Naast enorm relaxte reizigers (de wat meer hippie types die nog niet eens een uur van te voren iets willen plannen) zijn er ook hippe Thaise kerels met lang haar en fleurige kleding.
De volgende dag met Philip (de Zuid-Afrikaan), Felix (een Duister) en Cat (een Canadese vrouw) de hele dag op pad geweest met de scooter. Het is hier veel rustiger op de weg, dus geen bonzend hart :-) Eerst zijn we langs de 'Landcrack' gegaan, een spleet in de grond door een aardverschuiving. Daarna door naar een waterval waar we even hebben gezwommen (hoezo tropisch?), verder gereden naar de 'Pai Canyon', tja hoe kan ik dat omschrijven? Een soort berg met afronden met vooral mooie uitichten. En als laatste zijn we naar de 'Hot Springs' gegaan waar we even hebben gebadderd in gloeiend heet water. Op de terugweg kwamen we nog langs een olifanten'kamp' en hebben we de olifanten nog even geknuffeld en banaantjes gevoerd. Wat zijn het toch een lieve beesten! 's Avonds weer met zn vieren gegeten en nog een biertje gedronken in een bar waar een live band speelde. Maar we waren allemaal redelijk moe, dus al bijtijds lag ik weer in mn bedje :-)
De volgende dag, gisteren dus, was de ultieme chilldag. Dit maal met Cat en Philip met de scooter naar een andere waterval gereden waar we ook een stuk vanaf konden glijden. Echt superleuk! Had ook mn boek mee en toen Philip en Cat nog naar een grot wilden die ruim 1,5 uur rijden verder lag, ben ik lekker blijven zitten lezen. En ondertussen naar Thaise kinderen kijken die ontzettend veel plezier hadden bij de 'glijbaan'. 's Middags lekker geslapen (elke ochtend ben ik voor 7 uur wakker, dus 's middags kak ik helemaal in) en 's avonds een overheerlijke pizza gegeten (bij Amido's pizzagarden: goeie tip Anne!) met een Engelse kerel die een beetje vaag was.
En vanochtend, zoals elke ochtend hier, naar de zonsopgang kijken met een koppie thee erbij en langzamerhand druppelen de andere mensen die ik hier heb ontmoet erbij en kletsen we een aantal uurtjes! En tegen 10:00 uur was het dan eindelijk tijd voor yoga! Ja, het is er nu toch echt van gekomen. Tussen 10:00-12:00 en 15:00-16:30 uur heb ik yogales gehad. En oei, wat ben ik toch onflexibel... Het was in ieder geval heel erg leuk en wellicht doe ik morgenochtend weer mee. In die pauze heb ik net als Annemarie wat afleveringen Friends gekeken, haha! Was echt toeval dat dat erop was, er verandert toch niet heel veel in 5 jaar...

Nou ja, zoals je leest vermaak ik me uitermate goed. De mensen zijn heel bijzonder en hebben allemaal een totaal andere achtergrond Wat ik erg leuk vind. Nog een bijkomend voordeel is dat het 's nachts hier redelijk afkoelt, waardoor je heerlijk met deken kan slapen! Ik weet nog niet hoe lang ik hier blijf, maar in ieder geval tot donderdag, want woensdagavond vieren we waarschijnlijk de verjaardag van Philip. En waar de tijd op het begin eigenlijk heel langzaam ging, omdat ik zoveel mee maakte, vliegt de tijd de laatste dagen...

• 31 Maart 2009 - 10:53

Tamara:

Hey Gillian,
    Klinkt heerlijk allemaal! Hier krijgen we deze week zowaar ook het idee dat het een beetje lente wordt. Veel plezier daar.
    Liefs,
    Tamara

• 31 Maart 2009 - 11:01

Marleen:

Hey Gillian,
    Van achter mijn bureau wordt ik toch elke keer zo jaloers door jouw verhalen!!! :) Heel veel plezier nog!
    groetjes Marleen

• 31 Maart 2009 - 11:22

Annemiek O.:

nou, moniek en ik waren ook anders net in de relaxmodus..lunchje, koffietje..en dat in de heerlijke lentezon!! wuuhuuww!! 21 graden eind van de week! relaxze!! xx

• 31 Maart 2009 - 13:30

Niek:

Klinkt weer heel goed! Super dat je het zo naar je zin hebt en zoveel internationale kennissen op doet. Al mensen gevonden met wie je contact blijft onderhouden?
    Geniet er van?

Groeten vanuit de 'bunker' die DH vandaag is!

• 31 Maart 2009 - 13:47

Mariët:

Ey Gillian,

wat klinkt dit heerlijk relax! gelukkig schijnt hier het zonnetje ook :-) ik vind het wel gewelidg om te lezen dat je zoveel contacten opdoet, klinkt echt super gezellig! geniet ervan :-)

xx Mariët

• 31 Maart 2009 - 17:40

Ine:

Hallo Gillian,
    Ik geniet van je verhalen....super dat je het zo naar je zin hebt. Je bent nu al bijna 2 weken weg. Op afstand geniet ik met je mee. Tot kijk Mam

• 01 April 2009 - 07:18

Marita:

Zozo dat klinkt allemaal erg relaxed! Kan je weer even opladen voor hetgeen je straks weer allemaal gaat beleven! Enjoy it!

XXMarita

• 01 April 2009 - 07:19

Marita:

Oja, en doe de olifantjes de groeten van me! Hbbn ze ook van die mooie glittertooien op ;);) Adios!X

• 01 April 2009 - 10:27

Irene:

Klinkt allemaal heerlijk! Vandaag eerste dag bij de Inspectie, tot nu toe ook relaxed, want moet iedereen kennis maken. Ik geniet van de zon die mn kantoor in schijnt!
    Veel plezier nog en dikke kus

• 01 April 2009 - 11:45

Hilde:

Heehee! Volgens mij ben je het wen-stadium wel voorbij :) Echt leuk om te lezen dat je je zo goed vermaakt daar! En dat je allemaal leuke mensen leert kennen natuurlijk! Ben benieuwd naar je volgende avonturen, maak er wat moois van! Hilde

• 01 April 2009 - 13:40

Terry:

Hee giel! wat leuk dat je zoveel laat horen, je maakt ook al een hele hoop mee in die 2 weken zeg! krijgen wij nu van jou een kookcursus als je terugbent? Geniet van het relaxen, dat is goed voor de mens! Een dikke kus van mij

• 01 April 2009 - 17:36

Nikki:

Ha die lieve gieltje,

Wat een geweldige verhalen zeg! Het lijkt me allemaal heel onwerkelijk, geniet er maar flink van en maak veel foto's!

BACCI ook van pat!!!

• 02 April 2009 - 06:40

Annemarie:

Heej Giel, Mooi he, Pai! Ik heb er ook volgens mij bijna een week gezeten. En ook de waterval (incl. glijdende kinderen) en de hot springs gezien. Grappig! Jemig, draaien ze nog steeds afleveringen van Friends..En Amido's is er nog steeds?! De tijd staat aardig stil daar. Oja, had ik nog niet verteld; er is ook ergens een zwembad in de omgeving van Pai. Is niet heel bijzonder hoor, een buitenzwembadje (wate roznder chloor natuurlijk), maar wel lekker om even een baantje te trekken.
    Geniet er van! XX Annemarie