Badderen - Reisverslag uit Mae Hong Son, Thailand van Gillian Visschedijk - WaarBenJij.nu Badderen - Reisverslag uit Mae Hong Son, Thailand van Gillian Visschedijk - WaarBenJij.nu

Badderen

Door: Gillian

Blijf op de hoogte en volg Gillian

03 April 2009 | Thailand, Mae Hong Son

De relaxte dagen in Pai zijn sinds vandaag voorbij. Heb een heerlijke week gehad die echt voorbij vloog en ben vanmiddag aangekomen in Mea Hong Son, een dorp 4 uur rijden vanaf Pai wat vlakbij Myanmar ligt. De komende week ben ik van plan om van dorp naar dorp te reizen met 1 of hooguit 2 nachtjes in hetzelfde hostel. Wel wat vermoeiender waarschijnlijk, maar ben nu wel weer toe aan actie :-) Maar eerst mijn laatste dagen in Pai...

Ik was gebleven bij dinsdagavond geloof ik. 's Avonds eerst wat gedronken bij een bar waar een liveband speelde en daarna naar een heel bizar feest geweest wat erg leuk was en zo uit een film kwam. Er werd goede trancemuziek gedraaid, en er waren de meest uiteenlopende mensen. Had een beetje een hippiegevoel daar. Er hing een groot jingjang teken, er was een plek waar je kon schilderen, 'free painting', mensen beschilderden elkaar met van die lichtgevende verf, en er lipen rare japanners rond met alleen een lendedoekje om die heel enthousiast aan het dansen was. En verder uiteraard een wietgeur wat het hippie-idee compleet maakte. Tegen 1 uur kwam de politie, ik dacht: die gaan vast controleren op drugs ofzo, maar nee: we moesten helaas allemaal weg, het feest was afgelopen. Nog steeds geen idee waarom, maar was wel grappig dat ze heel beleefd met een hoog stemmetje in de microfoon zeiden: "the party is over, please go to bed everyone and don't do anything illegal". Nou ja, uiteraard nog helemaal in de feeststemming nog wat gaan drinken met een Schotse kerel bij een tent waar ik al eerder was geweest en uiteindelijk pas om 4 uur thuis :-)

En zoals elke dag hier werd ik helaas om 7 uur weer wakker door de tempelceremonie geluiden en kon ik niet meer slapen, godverd... Smiddags ben ik met Kat (oeps, verkeerd gespeld de vorige keer) op pad gegaan om een olifantentour te maken. En dat was echt mijn hoogtepunt hier in Pai, want het was echt super!!! We zijn een uur met een heeeeeele lieve olifant gaan badderen in de rivier. Deze olifant werd echt goed verzorgd en je kon gewoon zien en merken dat ze het echt leuk vond. Iedere keer wachte ze weer tot we op dr rug/nek zaten en toen spoot ze ons weer nat en schudde ze ons er weer van af. Echt, wat geniaal was dat. Er zijn hele leuke foto's van, maar die krijg ik later van Kat dus ka ik helaas nog niet laten zien. In ieder geval was de kater helemaal over en keerden we weer helemaal opgetogen terug. Savonds niet veel bijzonders gedaan en vroeg naar bed gegaan, wat ook wel nodig was :-)

Gisteren ben ik 's ochtends weer naar de Yoga les geweest, dit maal bij een andere lerares en ik vond het eigenlijk leuker dan de vorige. Ook veel zwaarder, waardoor ik nu nog spierpijn heb. Smiddags ook nog eens een mountainbike gehuurd en een stuk gaan fietsen, waardoor ik een flink sportdagje achter de rug had. s Avonds heeeeeerlijk gegeten bij echt een toprestaurant. Heb de raarste dingen gehad zoals: 'Salted crabs in coconut milk' en 'spicy banana flower salad'. Daarna nog naar een barretje gegaan waar ik nog een leuke laatste avond heb gehad. Vanochtend van iedereen afscheid genomen en de bus naar Mea Hong Son genomen. Dit maal de openbare bus wat veel goedkoper is en ook behoorlijk 'crappy'. Maar ja, dat moet je ook een keer meemaken toch? Heb een goedkoop guesthouse gevonden die wel oke is en gratis internet heeft :-) Straks even bedenken wat ik morgen ga doen. Waarschijnlijk of een trip naar de 'longneck' vrouwen (dat zijn die vrouwen met die gouden ringen om hun nek), maar is wel errug toeristisch. Of ik huur weer een scooter en toer wat rond watervallen en grotten in de buurt. In ieder geval blijf ik maar 2 nachtjes en ga ik overmorgen naar Mea Sariang.
Dus waarschijnlijk ga ik weer een boel avonturen meemaken de komende tijd! Ondertussen geniet ik ook erg van jullie berichtjes :-)

• 03 April 2009 - 11:06

Lois:

Klinkt allemaal weer magnifiek Gieltje! Gelukkig is de zon hiero nu ook aangekomen, heeeeeeeeeerlijk zelfs, we werken hier ook aan een bruin kleurtje ;)!
    Geniet weer voor de volle 100% daaro! Heeeeeeeeeele dikke kus

• 03 April 2009 - 13:15

Marijn:

Ha Giel,
    Zo'n bad wil ik ook wel. Immidels is het ook sunsining Holland. En aangezien ik in de avonddienst zit, heb ik er vanmiddag heerlijk even van genoten. Hier alleen niet zoveel bijzondere gekke dingen....
    Veel plezier nog!
    Gr Marijn

• 03 April 2009 - 15:42

Stefanie:

Joehoeee Giel,
    grappig zo'n trancefeest waar iedereen half-naakt rondloopt:D Pas op met die gekke mannetjes. Heel gaaf van die olifant:):):)Jammer dat je nu weer weg bent uit Pai. Geniet er goed van Giel!!veel liefs

• 04 April 2009 - 13:28

Geert En Trix:

Hallo Gilian,
    Wat een leuke en spannende dingen maak je mee. Zo'n feest en die olifantentoer.
    Leuk hoor !
    Hier gaat alles zijn gangetje. Je moeder is net bij Geertr geweest toen ik er even niet was. Morgen avond gaan we weer lopen .
    Veel groeten van ons ! Trix

• 04 April 2009 - 22:50

Annemarie:

Heej Giel, Helemaal leui om al je verhalne te lezen. Olifanten zijn echt super he!? Mocht je in Mae Hong Song toevallig een bar tegen komen die er vrij westers uitziet, dan is dit wellicht de bar van Alan, een engelsman. In zijn bar kan je erg goed eten en het is een grappige vent, en hij kent een winkeltje waar je echte chocolade kan kopen (een normale reep bedoel ik dan)! Weet niet of de bar in de LP staat trouwens. Rondscooteren is ook erg cool, veel dorpjes waar de tijd stil is blijven staan.
    Veel plezier! Ik ga je snel bellen. Wanneer is het handigst?? XX

• 04 April 2009 - 23:56

Nicky:

Heee Gillian, leuk om je verhalen weer te lezen! Dankjewel voor je sms gisteren, toch cool om vanuit een crappy bus in thailand gefeliciteerd te worden met je verjaardag :) Was de chauffeur ook aan de slag met de bedrading van de bus? Dat was toen bij ons het geval: 1 hand aan het stuur en half uit zijn stoel een poging doen iets aan bedrading te fixen! Enjoy! :)

• 05 April 2009 - 23:18

Eva:

Hé giel!

Wat ben jij goed in je site updaten zeg! Kom ik daar aan met mn 1x in de 3 weken...

Superleuk om allemaal te lezen wat je daar doet! Ook voor mij veel herkenbare dingen, omdat ik 6 jaar geleden ook door Thailand heb getrokken! Heel veel plezier daar, geniet ervan! En nu heb ik er niet heel veel tijd voor, maar als ik thuis ben ga ik al je verhalen uitgebreid lezen! :D

Kus!

• 07 April 2009 - 06:49

Annemiek V:

Klinkt ontzettend leuk, ondanks dat je een relaxmodus had in Pai heb je toch nog best veel gezien en gedaan :). Veel plezier met rondtrekken!

Annemiek

• 07 April 2009 - 08:50

Annemiek O.:

JO giel!! Wat een chillheid! ik ben nu alweer benieuwd naar je volgende verhaal..liefs, vanuit de cubicus..wuuhuuwww!!
    xx