Chillen na een jungletrekking
Door: Gillian
Blijf op de hoogte en volg Gillian
28 Maart 2009 | Thailand, Pai
Woensdagochtend werd ik opgehaald en bleek ik met 6 anderen in een groep te zitten. Een Engelse vrouw, Sue, was erg leuk maar van de rest had ik eerst zoiets van: zit ik hier mee opgescheept de komende drie dagen? En nee, niet de komende drie dagen, want vijf van de zes hadden maar een tweedaagse trekking geboekt en ik zou met een andere Braziliaanse vrouw die bijna geen Engels kon, Vanessa, de tweede en derde dag doorbrengen. Help? Maar zo zie je maar weer, niet altijd op je eerste indruk afgaan, want (en zeker de eerste dag) het werd hartstikke gezellig! De eerste stop was een olifantenrit! Jippie, was echt leuk. Ik zat eerst op zo'n stoeltje en later ging ik op zn nek zitten (niet slim als je een witte broek aan hebt!). Het was een moederolifant en zn jonkie liep ook mee, vet lief. Daarna begon de tocht en kwamen we aan bij een prachtige waterval waar we lekker hebben gezwommen, waarna we onze toer vervolgden de berg op. Heerlijk om gewoon iets met je spieren te doen na al dat culturele bekijks. Voelde me weer helemaal in mn element :-) Tegen een uurtje of 4 begon het echt keihard te regenen, en uiteraard konden we nergens schuilen wat opzich niet erg was, het was toch erg heet, maar helaas hield mn tas het ook niet helemaal droog. Druipnat dus aangekomen in het dorp waar we die nacht zouden overnachten en mn spullen uit de tas te drogen gelegd. Lekker biertje gedronken en echt heerlijk gegeten. Echt ongelooflijk hoe ze met zulke simpele kookspullen de lekkerste dingen kunnen maken. Na het eten ging het kampvuur aan en kwamen de vrouwen en kinderen uit het dorp naar ons toe, waarna de kinderen voor ons zongen. Ook al was het vast iets wat ze altijd voor de toeristen doen (een donatie achteraf was ook gewenst), het was echt heel erg leuk! Daarna nog wat biertjes gedronken met Sue en ons 'bed' opgezocht. Het waren rieten matjes op houten vlonders met een muskietennet erom heen. Koud werd het wel snachts, dus alweer niet echt goed geslpane maar goed. De volgende morgen gingen Vanessa en ik met een andere gids op stap en moesten we dus helaas afscheid nemen van de anderen. Een flinke tocht gemaakt die dag en smiddags aangekomen in een hutje in the middle of nowhere.. Met handen en voeten en het beetje Engels dat Vanessa en de gids konden een beetje gekletst, maar het blijft toch een beetje oppervlakkig dan. Zo'n tocht is toch echt leuker in een groep. Vroeg naar bed gegaan (zelfde soort als de vorige) en weer een koude nacht overleefd :-) De volgende ochtend voegden we ons bij een andere groep wat er gezellig was en zijn we gaan bamboe raften (op een soort vlot van bamboe). En dat was echt hilarisch!! Overal aan de zijkant van de rivier waren Thaise mensen die volgens mij vakantie aan het vieren waren (het is nu zomervakantie voor de kinderen daar) die eerst heel beleefd goedendag zeiden en vervolgens ons nat gingen maken. En wij gillen natuurlijk, wat het alsmaar leuker maakte. Heb ontzettend gelachen en naderhand hebben we een heerlijke lunch gehad in een restaurantje en reden we in een uur naar Chiang Mai weer terug. Daar aangekomen ben ik naar een ander hostel gegaan, waar wat meer backpackers zouden zitten. Ik heb een nacht in een heerlijk grote kamer met veel ramen geslapen, wat toch wel erg fijn was na de krappe kamertjes in de vorige hostels. 's Avonds naar de night market geweest in Chiang Mai waar ik alweer wat spulletjes heb gekocht en genoten van een overheerlijke voetmassage!!
Vanochtend met een busje naar Pai gereden waar ik gezellig heb gekletst met een jongen uit Zuid-Afrika en een hostel opgezocht die me was aangeraden door een meisje uit het hostel uit Chiang Mai. En wat een heerlijke bungelows! Met die jongen, Filip, en een Duitste jongen even het stadje gaan verkennen en lekker geluncht. Daarna even mn was gedaan (moet ook gebeuren) en in een hangmatje een boekje gelezen met een fruitshake erbij :-) Straks ga ik denk ik met Filip op pad en morgen en scooter huren!
28 Maart 2009 - 13:09
Stéphanie:
Heeey Gillian!!!
Leuk verhaal over je jungletrip! Het lijkt mij ook wel lastig als je Portugese en Thaise taalkennis niet heel up-to-date is om dan mooie gesprekken aan te gaan =P Spreek je met die jongen uit Zuid-Afrika dan Engels of Afrikaans/Nederlands?
Op die markten koop je vanalles, is dat dan vooral kleertjes of hebbe-dingetjes? Die fruitshakes zijn het wel helemaal, als ik het zo hoor.
Veel plezier met scooteren!! çiao! -
29 Maart 2009 - 08:36
Ine:
Hoi Giel,
Wat een avondtuur daar in de jungle, wat zal je aparte dingen gezien hebben. Fijn te horen dat het zo naar je zin hebt.
Morgen veel plezier
Mam. -
30 Maart 2009 - 07:23
Zim:
Je bent je tripje naar de mc Donalds nog vergeten ;-)
Ik heb gister ook een kleine toeristische tour door Den Haag gemaakt, helaas geen fruitshake, wel Leffe blond..
have fun! kus -
30 Maart 2009 - 11:36
Marijn:
gaaf tochtje hoor! Nu lekker chillen. Ik heb je geprobeerd te bellen net, helaas nog zonder resultaat. Ik zal het deze week nog eens proberen.
Veel plezier nog.
X Marijn -
30 Maart 2009 - 16:51
Astrid:
En nee hoor, je maakt ons heeeeeeeeeeeeeeeelemaaaaaaaaaal niet jaloers.. haha.. ahum.. Het klinkt heel avontuurlijk allemaal, blijf ervan genieten en keep up the good work! Liefs, Astrid -
30 Maart 2009 - 21:06
Annemiek V:
Hoi hoi!
Je hebt echt precies dezelfde jungle tocht gedaan als Karlien volgens mij, leuk om het vanuit twee perspectieven te lezen. Heel veel plezier nog!
Annemiek -
05 April 2009 - 11:32
Elsbraakhuis:
Hoi Gillian
Ik heb van je moeder je e-mailadres gekregen en volg je op de voet verschillende dingen waarje bent kan ik me nog goed herinneren. Ik wens je nog veel plezier en blifje volgen groetjes Els